Λαδοπαξίμαδα με κανέλα
Τα σιταρένια λαδοπαξίμαδα με κανέλα αποτελούν ένα μοναδικό συνδυασμό αγνών
υλικών με υψηλή διατροφική αξία. Αλεύρι, νερό και κρητικό ελαιόλαδο ζυμώνονται,
διπλοφουρνίζονται και παντρεύονται με το άρωμα της κανέλας. Ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη
υφή τους, καθώς είναι πολύ αφράτα. Διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά του σιταριού με
βασικότερο τους σύνθετους υδατάνθρακες, που παρέχουν ενέργεια για παρατεταμένο
διάστημα και δεν προκαλούν απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρο αίματος. Παράλληλα
περιέχουν χαμηλά ποσά απλών σακχάρων. Περιέχουν επίσης κάποια ποσά πρωτεΐνης, καθώς
επίσης και βιταμινών συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν σε ποικίλες μεταβολικές
διεργασίες. Ακόμη τα σταρένια λαδοπαξίμαδα με κανέλα εμπεριέχουν εδώδιμες φυτικές ίνες,
οι οποίες σχετίζονται με τη καλύτερη υγεία του πεπτικού μας συστήματος, την πρόληψη της
δυσκοιλιότητας, ενώ προστατεύουν και διάφορες παθήσεις του παχέως εντέρου.
Η προσθήκη κρητικού ελαιολάδου προσδίδει στα σταρένια λαδοπαξίμαδα με κανέλα
ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία αποτελούν πολύ καλής ποιότητας λιπαρά, τα
οποία με βάση τη βιβλιογραφία συμβάλουν στην προάσπιση και προαγωγή της υγείας και στην
πρόληψη από την εμφάνιση προβλημάτων και χρόνιων νοσημάτων φθοράς, όπως τα
καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης κ.α. Τα τελευταία χρόνια οι διατροφικές
συστάσεις τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά συγκλίνουν ολοένα και περισσότερο
προς την αύξηση της πρόσληψης μονοακόρεστων λιπαρών στη διατροφή μας. Χάρη στο
ιδιαίτερο άρωμα της κανέλας ικανοποιούν την ανάγκη για ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ στην
καθημερινή μας διατροφή.