ΥΛΙΚΑ
Υλικά (Για ένα μεγάλο τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο 16cm):
Για τη βάση:
- 5 κριθαρένια παξιμαδάκια «Το Μάννα Τσατσαρωνάκη»
- 5 κριθαρένια παξιμαδάκια με ελαιόλαδο «Το Μάννα Τσατσαρωνάκη»
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα τυριών:
- 100 γρ γαλομυζήθρα
- 100 γρ φρέσκο ανθότυρο
- 100 γρ ξινομυζήθρα
- 100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Για τα μανιτάρια:
- 400 γρ διάφορα φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας (Πόρτο μπέλο, Πλευρώτους, Σαμπινιόν)
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 πρέζες ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικο (εναλλακτικά 2 κουταλιές πετιμέζι ανακατεμένες με 1 κουταλιά κόκκινο ξύδι από κρασί)
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε με μικρά μέρη τα μανιτάρια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς αέρα) έχοντας προσθέσει το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ σπάμε σε μικρά κομμάτια τα παξιμάδια στο χέρι και στη συνέχεια τα αλέθουμε στο πολυκοπτικό, χωρίς όμως να γίνουν εντελώς σκόνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε στο τσέρκι που έχουμε τοποθετήσει πάνω στο πιάτο σερβιρίσματος πιέζοντας με ένα κουτάλι καλά ώστε να αποκτήσει δομή η βάση.
Προχωράμε στην κρέμα τυριών αναμειγνύοντας καλά τα φρέσκα τυριά με το γιαούρτι με ένα σκληρό σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Λαδώνουμε ένα κουτάλι και στρώνουμε την κρέμα πάνω στην παξιμαδένια βάση μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και τέλος προσθέτουμε τα ψητά μανιτάρια που έχουν κι αυτά κρυώσει. Σερβίρουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου από πάνω.