ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Παξιμαδάκι σιταρένιο αφράτο με χούμους, αβοκάντο και πιπεριά τσίλι
για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ
- 4-5 παξιμαδάκια σιταρένια αφράτα “το Μάννα”
- 1 αβοκάντο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 2 κ.σ. λιναρόσπορος
Για το χούμους:
- 200 g ρεβίθια
- 4 κουταλιές ταχίνι
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ – 1 σκόρδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε 1,5 λίτρο νερό.
Τα βράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά. Συμπληρώνουμε με νερό από τα ρεβίθια και ελαιόλαδο αν χρειαστεί.
Στήνουμε, τοποθετώντας 4-5 παξιμαδάκια στην επιφάνεια που θέλουμε.
Από πάνω βάζουμε το χούμους.
Βγάζουμε «κουταλιές» από το αβοκάντο και τις βάζουμε πάνω στο χούμους.
Ψιλοκόβουμε το τσίλι και το προσθέτουμε.
Τέλος, ρίχνουμε λιναρόσπορο και φρέσκο ελαιόλαδο.
Δοκιμάστε τη συνταγή με τα παξιμάδια “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη της αρεσκείας σας.
“ΤΟ ΜΑΝΝΑ” ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ Ν. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ ©2018