ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κριθαρένιος ντάκος με λιαστή τομάτα, ξερή μυζήθρα και ελιές
για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ
- 1 κριθαροκουλούρα “το Μάννα”
- 5 λιαστές τομάτες
- 30 g ξερή μυζήθρα
- 2 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 5-6 φύλλα βασιλικού
- 1 τομάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαζάκι, τοποθετούμε την κριθαροκουλούρα.
Από πάνω προσθέτουμε 3 φύλλα βασιλικού και μετά τις λιαστές τομάτες, τη μυζήθρα, τις ελιές και τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.
Σε ένα άλλο βαζάκι, τρίβουμε την τομάτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
Τη στιγμή που θέλουμε να φάμε το γεύμα μας, ρίχνουμε στο βαζάκι με το παξιμάδι το μίγμα με τη τομάτα, το κλείνουμε καλά και ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε την κριθαροκουλούρα με όποιο άλλο παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη θέλουμε.
“ΤΟ ΜΑΝΝΑ” ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ Ν. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ ©2018