Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ
Φάβα συνοδευμένη με εφτάζυμο παξιμάδι

Η κληρονομιά μας.

Οι παραδοσιακές συνταγές της δικής μας Μαρίκας, συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, που αναδεικνύουν την πραγματική γεύση του παξιμαδιού!

για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ

Για τη φάβα:

  • 300 g φάβα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λίτρο νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα (ποσότητες ανά μερίδα):

  • 1/2 φρέσκο κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 3 κ.γ. κάπαρη
  • 1/2 λεμόνι
  • 3-4 εφτάζυμα παξιμάδια “το Μάννα”
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τη φάβα να μουλιάσει σε ένα μπολ με νερό, για περίπου 1 ώρα.

Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε τη φάβα και το νερό. Ανακατεύουμε στην αρχή. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Όταν έχει μαλακώσει αρκετά η φάβα, τη χτυπάμε σε ένα μπλέντερ.

Βάζουμε τη φάβα σε ένα πιάτο. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την κάπαρη.

Στύβουμε μέσα το λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μίγμα πάνω στη φάβα. Βάζουμε και την πάπρικα.

Στο τέλος, προσθέτουμε όσο επιπλέον ελαιόλαδο θέλουμε.

Σερβίρουμε με 4-5 εφτάζυμα παξιμάδια που θα απογειώσουν τη γεύση του πιάτου ή επιλέγουμε το παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη της αρεσκείας μας.