Στην εταιρεία «το Μάννα» Τσατσαρωνάκη, δεν ξεχνάμε ποτέ τις ρίζες μας. Γι’ αυτό και διατηρούμε τις εγκαταστάσεις μας στην Κρήτη, θέλοντας να τιμήσουμε και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον τόπο από τον οποίο πρωτοξεκίνησαν όλα. Από τον παραδοσιακό φούρνο που άνοιξε ο Χαρίτος Τσατσαρωνάκης το 1948, σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής περίπου 9000m2 στον Πλάτανο Κισσάμου Χανίων.
Η παραγωγική διαδικασία
Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας προετοιμάζει ειδικά μίγματα αλεύρων, με επιθυμητά, για την παραγωγή και τον καταναλωτή, χαρακτηριστικά. Οι παραδοσιακές συνταγές και τρόποι παραγωγής διατηρούνται με συνέπεια σε πέτρινες πλάκες ξυλόφουρνου και σε συστοιχίες φούρνων και ξηραντηρίων αλλά και συσκευαστηρίων, με συγκροτημένες παρεμβάσεις αυτοματοποίησης. Παράλληλα, η εταιρεία δοκιμάζει και προσαρμόζει ή ανανεώνει το μηχανολογικό εξοπλισμό και εκσυγχρονίζεται και δομικά, ώστε να βελτιώνει την παραγωγικότητα και την ποιότητα των προϊόντων και να ενισχύει την εξωστρέφειά της.
Η διασφάλιση της ποιότητας
Η εταιρεία εφαρμόζει διαδοχικά συστήματα διασφάλισης ποιότητας, από την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι την παραγωγή και το τελικό προϊόν, με συνεχείς ελέγχους. Όλα τα προϊόντα παράγονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας τροφίμων.
Η παραγωγική διαδικασία ενσωματώνει σημαντικό βαθμό καθετοποίησης, παρακολουθεί τις ευρωπαϊκές και διεθνείς διατροφικές συστάσεις, προάγει τις αρχές των προϊόντων ΠΓΕ, τηρεί τις απαιτητικές πιστοποιήσεις BRC, IFS και ISO 22000, τις καλές πρακτικές του ΣΕΒΤ και τις ιδιαίτερες προδιαγραφές (συσκευασίας, γεύσης και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών) των μεγάλων αγορών εξαγωγής. Επιπροσθέτως είναι μία από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρίες που έχει εγκεκριμένες παραγωγικές τροφίμων FDA. Επίσης, διαθέτει ευρωπαϊκή πιστοποίηση «ΔΗΩ» για τα βιολογικά της προϊόντα. Τα προϊόντα μας παράγονται αποκλειστικά από εκλεκτές πρώτες ύλες της κρητικής γης και ακολουθούν πιστά τα διεθνή πρότυπα παραγωγής τροφίμων.