Η κληρονομιά μας.
Οι παραδοσιακές συνταγές της δικής μας Μαρίκας, συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, που αναδεικνύουν την πραγματική γεύση του παξιμαδιού!
ΥΛΙΚΑ
- 1-2 κριθαρένια παξιμάδια “το Μάννα”
- 1/2 κιλό φασόλια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα
- 1 σκόρδο
- 2 λουκάνικα χωριάτικα
- 1 κούπα χυμό τομάτας
- 3 κλωνάρια σέλινο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
Παράλληλα, σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα ρίχνουμε τα καρότα, το σέλινο και τα φασόλια, προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και ζεστό νερό (περίπου 11/2 λίτρο). Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα.
Προσθέτουμε το λουκάνικο 15 λεπτά πριν βγάλουμε τη φασολάδα από τη φωτιά.
Βρέχουμε το παξιμάδι στιγμιαία και από τις δυο πλευρές. Το αφήνουμε σε μια πετσέτα να στεγνώσει για περίπου 1-2 λεπτά. Με αυτόν το τρόπο, το παξιμάδι μαλακώνει και αναδεικνύονται τα αρώματα του κριθαριού. Έτσι, αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό για τη φασολάδα με λουκάνικο.
Σερβίρουμε τη φασολάδα σε ένα πιάτο μαζί με το κριθαρένιο παξιμάδι ή με όποιο άλλο παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη μας αρέσει περισσότερο.