ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 2 άτομα:
- 7-8 κριθαρένια παξιμάδια το μάννα Τσατσαρωνάκης
- 100 γρ φακές βρασμένες
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καλαμάρι
- 1 ντομάτα
- 1 κ.γ πελτέ ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- Άνηθος
- 1 lime
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη φακή:
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο.
Σβήνουμε με λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ.
Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τις φακές.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μπούκοβο.
Τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα πάνω στα κριθαρένια παξιμάδια Το Μάννα Τσατσαρωνάκης.
Για το καλαμάρι:
Κόβουμε σε ροδέλες το καλαμάρι.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ένα ολόκληρο σκόρδο.
Το αφήνουμε 1-2 λεπτά να ζεσταθεί και έπειτα προσθέτουμε το καλαμάρι για 2-3 λεπτά.
Για το στήσιμο:
Σε ένα πιάτο βάζουμε 3 κριθαρένια παξιμάδια το μάννα Τσατσαρωνάκης.
Τα βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Από πάνω προσθέτουμε τις φακές και από πάνω το καλαμάρι.
Τέλος στύβουμε από πάνω μισό lime,βάζουμε χοντρό Αλάτι, ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.