ΥΛΙΚΑ
Για τη μους λευκού ταραμά:
- 100 γρ λευκού ταραμά
- 100-150 ml παγωμένο νερό
- 30 ml λεμόνι
- 400 ml ελαιόλαδο
- 200 ml ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο τριμμένο
Για το κοκκινιστό χταπόδι:
- 1 χταπόδι περίπου 1kg
- 3 ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5-6 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοκκινιστό χταπόδι:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το χταπόδι.
Έπειτα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
Σβήνουμε μετά με το λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι κα αρκετό νερό μέχρι να σκεπάσει το χταπόδι.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Λίγο πριν το κατεβάσουμε απ’ τη φωτιά προσθέτουμε το μέλι.
Εκτέλεση για τον ταραμά:
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι.
Μετά προσθέτουμε τον ταραμά και ξαναχτυπάμε.
Προσθέτουμε σταδιακά το λεμόνι, το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.
Για να δημιουργήσουμε την κρεμώδη υφή που θέλουμε προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό.
Σερβίρισμα:
Βάζουμε σε ένα πιάτο 6 mini κριθαροκουλούρες Το Μάννα Τσατσαρωνάκης.
Βάζουμε πάνω απ’ τις κριθαροκουλούρες αρκετή απ’ τη σάλτσα του χταποδιού.
Έπειτα από πάνω προσθέτουμε τη μους λευκού ταραμά. Και τέλος το χταπόδι.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό