ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ
Μπριάμ συνοδευμένο με κριθαροκουλούρα
Η κληρονομιά μας.
Οι παραδοσιακές συνταγές της δικής μας Μαρίκας, συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, που αναδεικνύουν την πραγματική γεύση του παξιμαδιού!
για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες:
- 1-2 κριθαροκουλούρες “το Μάννα”
- 2 πατάτες
- 2 μελιτζάνες
- 3 καρότα
- 2 πιπεριές
- 3 κρεμμύδια
- 3 τομάτες
- 2 κολοκύθια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 g φέτα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα καρότα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Παράλληλα, κόβουμε σε κυβάκια τις τομάτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το λευκό ξίδι, 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το μίγμα στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-55 λεπτά στους 160oC.
10 λεπτά πριν ετοιμαστεί το φαγητό, προσθέτουμε στο ταψί τη φέτα τριμμένη και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Σερβίρουμε με μια παραδοσιακή κριθαροκουλούρα και φρέσκο ελαιόλαδο.
Το μπριάμ μας γίνεται το ίδιο νόστιμο, με όποιο παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη το δοκιμάσουμε!
“ΤΟ ΜΑΝΝΑ” ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ Ν. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ ©2018