ΥΛΙΚΑ
Για 8-10 ντακάκια:
- 8-10 σιταρένια, αφράτα παξιμαδάκια “το Μάννα”
- 2 μελιτζάνες
- 1 πιπεριά
- 1 παντζάρι
- 1 σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 11/2 κ.σ. λευκό ξίδι
- 8 κλωνάρια μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράσσουμε ελαφρά τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στις εστίες της κουζίνας ή στο γκριλ, αλλάζοντας πλευρά ανά διαστήματα. Μόλις είναι έτοιμες, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε να στραγγίζουν.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις πιπεριές. Τις ψήνουμε για 10 λεπτά και δεν τις στραγγίζουμε.
Ψήνουμε ολόκληρο το σκόρδο στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά.
Πλένουμε τα παντζάρια καλά και τα βράζουμε για 40 λεπτά ή επιλέγουμε έτοιμα βρασμένα.
Όταν όλα τα υλικά μας είναι έτοιμα, τα ψιλοκόβουμε σε έναν πάγκο κοπής. Στη συνέχεια, τα βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό.
Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα παξιμαδάκια, προσθέτουμε τη μελιτζανοσαλάτα με παντζάρι και ολοκληρώνουμε με μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι.
Δοκιμάστε τη συνταγή με όποιο άλλο παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη θέλετε και καλή απόλαυση!