
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ
Ρεβιθάδα-σούπα συνοδευμένη με κριθαρένιο παξιμαδάκι

Η κληρονομιά μας.
Οι παραδοσιακές συνταγές της δικής μας Μαρίκας, συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, που αναδεικνύουν την πραγματική γεύση του παξιμαδιού!

για την συνταγη προτεινουμε
ΥΛΙΚΑ
- 4-5 κριθαρένια παξιμαδάκια “το Μάννα”
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.
Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 1/2 ώρα.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε καλά το λεμόνι με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Σερβίρουμε με κριθαρένια παξιμαδάκια ή όποιο άλλο παξιμάδι “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη επιλέξουμε.
“ΤΟ ΜΑΝΝΑ” ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ Ν. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ ©2018